Vuoden 2016 hyväntekeväisyyskohde

Rockz-tapahtuman tuotot käytetään joka vuosi erikseen valitun hyväntekeväisyyskohteen tukemiseen. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteeksemme valikoitui Helsingin Koiramäenkadun löytöeläinkoti, jonka toiminnasta haluamme nyt kertoa hieman lisää.

Helsingin Koiramäenkadun löytöeläinkoti

Helsingin Koiramäenkadun löytöeläinkotia ylläpitää Helsingin Koiramäenkadun eläinsuojeluyhdistys ry. Löytöeläintalo sijaitsee Helsingin Pilvelässä osoitteessa Koiramäenkatu 234. Helsingin Koiramäenkadun eläinsuojeluyhdistys ry:n tavoitteena on edistää eläinten suojelua. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa koulutus-, valistus- ja julkaisutoimintaa sekä järjestää erilaisia esitelmätilaisuuksia, eläinsuojelupäiviä ja muita tilaisuuksia, joiden kautta pyritään tuomaan esiin eläinsuojelutyötä ja sen merkitystä. Luentoja sekä yleisölle avoimia tilaisuuksia järjestetään eri teemoista, mutta ne liittyvät aina tavalla tai toisella eläinten suojeluun. Tapahtumien ja tilaisuuksien kautta on tavoitteena lisätä sekä yhdistyksen jäsenten että näihin tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistuvan yleisön tietoutta eläinten suojeluun liittyvissä asioissa. Tapahtumien ja tilaisuuksien kautta yhdistys pyrkii myös tiedottamaan omasta toiminnastaan laajemmalle yleisölle. Varojen keräämiseksi toimintansa ylläpitämiseksi yhdistys pitää muunmuassa kirpputoria.

Löytöeläintaloa Helsingin Koiramäenkadun eläinsuojeluyhdistys ry on pitänyt vuodesta 1993 alkaen ja sillä on kaupungin kanssa löytöeläinten talteenottoa koskeva sopimus. Sopimuksen nojalla yhdistys huolehtii laissa säädetystä löytöeläinten talteenottamisesta sekä eläinsuojelulain mukaisesta tilapäisen hoidon järjestämisestä.
Vuosittain löytöeläintaloon tulee ja sieltä lähtee yli 200 eläintä. Yleisimpiä löytöeläintalon asiakkaita ovat kissat ja toiseksi yleisimpiä asiakkaita ovat koirat, mutta toisinaan talossa hoidetaan myös muita pieneläimiä, kuten kaneja ja kilpikonnia. Parantumattomasti sairaat tai liian villit eläimet joudutaan lopettamaan. Löytöeläinten lisäksi löytöeläintalossa hoidetaan myös eläimiä, jotka on otettu huostaan yksityisiltä henkilöiltä eläinsuojelurikkomusten vuoksi. Satunnaisesti löytöeläintalossa hoidetaan myös luonnonvaraisia eläimiä.

Pyrimme löytämään eläinsuojelutaloomme saapuneille eläimille uuden kodin tai palauttamaan ne alkuperäisille omistajilleen. Ensimmäiset viikkonsa kukin eläin asuu meille saapuessaan karanteeniosastolla, jossa tarkkailemme sen vointia ja jossa eläin madotetaan, rokotetaan ja tatuoidaan. Aikuiset yksilöt kastroidaan tai sterilisoidaan karanteenijakson aikana.

Löytöeläintalossa työskentelee sekä vapaaehtoisia työntekijöitä että vakituisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä. Vakituisessa työsuhteessa työskentelevät vastaava eläinlääkäri sekä vastaava eläintenhoitaja, mutta lähes kaikki muu työ hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Ja töitä löytöeläintalossa todellakin riittää; talon ylläpitäminen vaatii paljon työtunteja jokaikisenä päivänä!

Voit tarjota myös erilaista osaamistasi käyttöömme. Jos esimerkiksi harrastat valokuvaamista ja omistat laadukkaan kameran, voit auttaa ottamalla kotia etsivistä eläimistä hyviä kuvia. Jos osaat kirjoittaa hyvin, voit auttaa laatimaan kotia etsivistä eläimistä hyvät ja kuvaavat kuvaukset, jotka auttavat eläinten kodinetsinnässä. Jos taas olet tietokonenero, voit auttaa meitä kotisivujemme kehittämisessä sekä ylläpitämisessä. Jos olet hyvä myymään, voit auttaa meitä myymällä kirpputorilla meille tätä varten lahjoitettuja tavaroita. Kuten näet mahdollisuuksia on vaikka kuinka!

Meille on mahdollista tulla suorittamaan esimerkiksi TET-jakso tai eläintenhoitajan oppisopimuskoulutus. Oppisopimus on mielekäs tapa valmistua ammattiin, koska saat koulutuksen ajalta palkkaa, etkä näin välttämättä joudu turvautumaan lainkaan opintotukeen, vaikkei sinulle olisi ehtinyt edes kertyä lainkaan säästöjä ennen opintojen aloittamista. Olemme myös palkanneet pitkäaikaistyöttömiä työllistämistuen avulla. Jos olet eläinrakas ja haluaisit tehdä työtä eläinten parissa joko vapaaehtoisena tai työsuhteessa, otathan meihin yhteyttä. Voit soittaa meille arkisin kello 9-17 numeroon +358 123456765. Jos emme ehdi puhelimeen, jätäthän viestin vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian! Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteella koiramaki@elainsuojelu.fi .

Otamme mielellämme vastaan lahjoituksina esimerkiksi eläinten ruokakupeiksi soveltuvia astioita, puhtaita liinavaatteita sekä hyväkuntoista pientavaraa, jota myydään yhdistyksemme kirpputorilla ja jonka tuotot käytetään toimintamme tukemiseen. Otamme vastaan myös rahalahjoituksia. Autetaan eläimiä yhdessä ja tehdään tästä maailmasta edes hieman parempi paikka! Haastamme kaikki mukaan eläinsuojelutyöhön kykyjensä mukaan!