Lasten Rockz 2016

Vuonna 2016 Rockz-tapahtuma on poikkeuksellisesti neljäpäiväinen. Tämä johtuu pienten lasten vanhemmilta aikaisempina vuosina saamastamme palautteesta; vanhemmat toivoivat myös lapsille omaa Rockz-tapahtumaa. Lasten omaa tapahtumaa on tarkoitus kokeilla tänä vuonna yhden päivän mittaisena Lasten Rockz-tapahtumana. Jos tapahtuma kerää riittävästi yleisöä, on tästä lasten omasta Rockz-päivästä tarkoituksena tulla vuosittainen tapa.

Maanantai 4.7. : Lasten Rockz

Kello 11-12 Helsingin Koiramäenkadun löytöeläinkodin eläinlääkäri sekä vastaava eläintenhoitaja kertovat lapsille löytöeläintalon toiminnasta sekä työstään löytöeläintalolla lastentasoisella tavalla käsinukkeja apuna käyttäen. Samalla lavan takana näkyvälle screenille heijastetaan kuvia pelastetuista kissoista sekä muista eläimistä. Lapset saavat halutessaan esittää kysymyksiä löytöeläintalon eläinlääkärille sekä vastaavalle eläintenhoitajalle.

Kello 12-15 Eemelin Palikat leikittää ja laulattaa lapsia. Eemelin palikoiden esitys saa lapset mukaan leikkiin ja lauluun eikä heidän esityksensä ole siis yleisönkään osalta passiivinen. Eemelin Palikat on Kuopion lastentarhanopettajaopiskelijoiden perustama oma bändi, joka myös sanoittaa ja säveltää itse kaikki kappaleensa! Kappaleet on pyritty suunnittelemaan niin, että ne ovat lasta viihdyttäviä, mutta myös opettavaisia. Kappaleille on tyypillistä tarttuva kertosäe, jossa kappaleen pääopetusta toistetaan yhä uudelleen ja uudelleen. Kaikkihan varmastikin muistavat esimerkiksi Eemelin palikoiden kappaleen, jossa muistutetaan: ”Tarjoa apuasi aina, sekä nyt että maanantaina! Kohtele ystävää niinkuin toivot, että ystävä kohtelee sinua! Tarjoa siis apuasi aina, sekä nyt että maanantaina”.

Kello 15-17 lavalle astuu Arttukoiran Koiraorkesteri, jonka mukaansa tempaava musiikki saa lapset liikkumaan musiikin tahdissa. Arttukoiran Koiraorkesterin esitykset kertovat aina jonkin tarinan – ja Arttukoiran Koiraorkesterin esitykset muistuttavatkin hiukan lastenteatteriesityksiä. Tällä kertaa Arttukoiran Koiraorkesterin esityksen päähenkilö on pieni Bella-koira, joka asuu yksin hylättynä viemäriojassa. Sillä on kylmä ja nälkä eikä se oikein tiedä mitä sen pitäisi tehdä. Bellan löytää onneksi ystävällinen Minna-täti, joka tarjoaa koiralle lämpimän kodin ja hyvää ruokaa. Tästä alkavat Bellan ja Minnan yhteiset seikkailut, joista Arttukoiran Koiraorkesteri kertoo useilla vauhdikkailla kappaleillaan ja tanssiesityksillään. Arttukoiran Koiraorkesterin esitys on koskettava ja sopii erinomaisesti päivän teemaan.

Kello 17-18.30 on aika siirtyä rauhallisemman musiikin pariin. Tällöin Hurmeli Hiiri esittää lapsille joukon balladeja. Hienon balladirykelmän lopettaa kaunis balladi nimeltään ”Mun on aika mennä nukkumaan”, jonka jälkeen Hurmeli Hiiri kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita lapsia vanhempineen ja muistuttaa kuinka tärkeää on kohdella eläimiä hyvin. Lopuksi Hurmeli Hiiri toivottaa lapsille ja heidän vanhemmilleen turvallista kotimatkaa.

Lasten Rockz –tapahtuman aikana on mahdollista nauttia intialaista kasvisruokaa kasvisruokakojussa tai arabialaisia makuja arabialaisessa kahvilassa. Sekä kahvilan että ruokakojun tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Helsingin Koiramäenkadun löytöeläinkodin hyväksi. Sekä ruokakojusta että kahvilasta on mahdollista ostaa erilaisia virvoitusjuomia. Lisäksi arabialainen kahvila tarjoilee arabialaista minttuteetä ja arabialaista kahvia. Lasten Rockz -tapahtuma sisältää monia lasta kiinnostavia oheistapahtumia, kuten pomppulinnoja, narunvetoa, hattaraa ja popcorneja. Pomppulinnassa hyppiminen maksaa viisi euroa viideltä minuutilta, narunveto maksaa samoin viisi euroa ja hattara sekä popcornit maksavat molemmat kolme euroa kappale. Lasten Rockz –tapahtumassa lapset voivat ratsastaa myös Polle-ponilla hevostenhoitaja Sallan turvallisessa talutuksessa viiden euron korvausta vastaan.

Olemme sitä mieltä, että Lasten Rockz-tapahtuma on lapsille unohtumaton elämys. Samalla se on oivallinen tapa tuoda lasten maailmaan myös ajattelua herättäviä teemoja, kuten eläinten auttaminen ja eläimistä huolehtiminen. Tämä täytyy toki tehdä lastentasoisesti – siten, etteivät nämä vaikeat teemat järkyttäisi tai ahdistaisi lapsia, vaan että heille muodostuisi pikemminkin kuva, että myös he voivat olla auttamassa ja että myös heidän teoillaan on merkitystä. Olemme kiinnittäneet suurta huomiota siihen, että sekä tapahtumassa esitettävät kuvat että tapahtumassa esitettävät esitykset sopivat lapsille ja ovat heidän ikätasolleen sopivia. Lasten Rockz-tapahtuma on suunnattu noin 3-12-vuotiaille lapsille vanhempineen.